Pstrąg łososiowy z pieczarkami i ryżem - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Pstrąg łososiowy z pieczarkami i ryżem

 

Składniki:
– pstrąg łososiowy 150g
– ryż jaśminowy z dzikim 40g
– kilka pieczarek
– sałata lollo
– 1/2 papryki
– 1 pomidor
– szczypiorek
– sól morska, pieprz, zioła prowansalskie
– olej z orzechów 5ml

Przygotowanie:
Ryż gotujemy kilkanaście minut na wolnym ogniu w lekko osolonej wodzie. Pstrąga pieczemy w piekarniku lub smażymy na teflonowej patelni cienko posmarowanej olejem ryżowym.
Obrane pieczarki blanszujemy kilka minut na patelni. Rybę przyprawiamy solą morską, kolorowym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Można też skropić sokiem z cytryny.
Pomidory doprawiamy ziołami i solą. Pieczarki przyprawiamy delikatnie solą i kolorowym pieprzem. Całość dekorujemy kiełkami i polewamy olejem.

Wartości odżywcze
Kaloryczność 500 kcal
węglowodany 50g
białko 30g
tłuszcz 20g


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: