Przepis na dietetyczne ciasto czekoladowe - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Przepis na dietetyczne ciasto czekoladowe

Dietetyczne brownie czekoladowe

przygotuj:

100g mąki orkiszowej typu 2000
2  łyżki kakao
2 łyżki ksylitolu
1 jajo
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150ml odtłuszczonego mleka 0%

Przygotowanie:

Do naczynia wsyp mąkę, ksylitol, kakao oraz proszek do pieczenia. Wbij jajko i ucieraj całość mikserem stopniowo i powoli dolewając mleka, aż do uzyskania gęstej i ciekłej konsystencji.
Tak powstałą masę wlej do formy wysmarowanej bardzo cienko masłem od środka.
Piekarnik dobrze rozgrzej do temperatury 230 stopni [górna/dolna grzałka]. Wstaw formę z ciastem na około 30-35 minut.
Gotowe ciastko możesz udekorować serkiem homogenizowanym light, lub serkiem typu greckiego light [smakowo polecam wersję z greckim].
Jako dodatków do ciasta możesz użyć np. cynamonu lub odrobinę wiórków kokosowych.

Kaloryczność całości [bez dodatków]: 600 kcal
Węglowodany – 80g
Białko – 30g
Tłuszcze – 10g
Poliole – 20g


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: