Indyk z dipem musztardowym i kaszą - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Indyk z dipem musztardowym i kaszą

Składniki:
70g kaszy jęczmiennej
filet z piersi indyka ok. 100-150g
warzywa, oliwa z oliwek, przyprawy: sól, czerwona papryka, imbir, musztarda meksykańska gruboziarnista, por, pietruszka

Przygotowanie:
Mięso myjemy w zimnej wodzie, nacinamy wzdłuż i w poprzek głębokie paski, smarujemy całość niewielką ilością oliwy z oliwek, doprawiamy solą, czerwoną papryką, imbirem oraz smarujemy musztardą i wcieramy głęboko. Na wierzch posypujemy drobno posiekanym porem.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 200c i pieczemy mięso przez ok. 12-15 minut. W tym czasie gotujemy kaszę jęczmienną z odrobiną soli.
Podajemy z warzywami, 1 łyżką oliwy z oliwek lub oleju lnianego. Dekoracja: pietruszka.

Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 500 kcal
Węglowodany: 55g
Białko: 30g
Tłuszcz: 15g


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: