Pasta kanapkowa z makrelą i jajkiem - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Pasta kanapkowa z makrelą i jajkiem

Masz dość zwykłych kanapek? Myślisz, że kanapki muszą być nudne i nieść znikomą wartość odżywczą? Przeraża Cię ilość tłuszczu i konserwantów w gotowych tego typu produktach? Spróbuj tego!

Zdrowa pasta do kanapek;

Składniki:
– pół niewielkiej makreli wędzonej
– 2 jajka
– 1/4 średniej cebuli
– 1/2 ogórka kiszonego
– kawałek pora
– sól, oliwa z oliwek lub olej, natka pietruszki

Przygotowanie: Gotujemy jajka. W tym czasie obieramy makrelę z ości i wrzucamy do naczynia. Dodajemy pokrojone bardzo drobno: cebulę, por, ogórka i posiekaną natkę. Gdy jajka są gotowe kroimy w drobną kostkę i dodajemy. Doprawiamy odrobiną soli i 1 łyżką oliwy. Ugniatamy wszystko razem widelcem dokładnie mieszając.
Gotowa pasta nadaje się świetnie – najlepiej do razowego żytniego pieczywa, lub nawet do zjedzenia solo!

 

Wartości odżywcze (w całej porcji):
Kaloryczność: 450 kcal
Węglowodany: 5g
Białko: 30g
Tłuszcz: 25g


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: