Koperkowy łosoś ze szparagami - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Koperkowy łosoś ze szparagami

Niesamowicie smaczna propozycja, która zasmakuje nawet najbardziej wybrednemu.

Składniki:
Filet ze świeżego łososia ok. 200g
Szparagi świeże ok. 100g
Cytryna
Koper
Przyprawy: tymianek, pieprz, sól morska, oliwa z oliwek, bazylia, czosnek

Przygotowanie:
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy: tymiankiem, pieprzem, solą. Polewamy i smarujemy 1 łyżką stołową oliwy z oliwek. Dodajemy starty świeży czosnek, lub czosnek sproszkowany. Posypujemy bazylią. Całość przykrywamy sporą ilość koperku i pozostawiamy na około godzinę w lodówce. Tak przygotowanego łososia wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 15-20 minut. W tym czasie gotujemy szparagi w lekko osolonej wodzie. Po wyłożeniu na rybę układamy 1 płaską łyżeczkę stołową świeżego masła.

Wartości odżywcze:
Kaloryczność:  600 kcal
Białko: 40g
Węglowodany: 10g
Tłuszcz: 40g

 


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: