Imbirowy indyk na spacerze w brokułach - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Imbirowy indyk na spacerze w brokułach

Składniki:

370g piersi z indyka;
25g ryżu basmati lub ryżu brązowego;
300g brokułów;
mieszanka sałat – dowolna;
do dekoracji: papryka + pietruszka;
sól, pieprz, pieprz cayenne, czerwona papryka, imbir, czosnek.

Przygotowanie:
Indyka kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pierzem, pieprzem cayenne, startym imbirem i pogniecionym czosnkiem. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie gotujemy brokuły w lekko osolonej wodzie około 4-5 minut. Ryż gotujemy około 12 minut, lub 30 minut (brązowy). Indyka smażymy na bezkalorycznym oleju kilka minut aż do uzyskania rumianego koloru.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 500 kcal
Białko: 70g
Węglowodany: 30g
Tłuszcz: 5g


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: