Pikantny gulasz wołowy z kaszą gryczaną - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Pikantny gulasz wołowy z kaszą gryczaną

Składniki:
300g udziec wołowy;
50g kasza gryczana;
1 papryka;
1 papryczka chilli;
2 małe cebule;
pieprz, sól, papryka czerwona;
natka zielonej pietruszki;

Przygotowanie:
Mięso kroimy w średnią kostkę. Cebule kroimy w grubsze plastry. Z chilli usuwamy pestki i siekamy drobno. Na bezkalorycznym oleju smażymy mięso kilka minut na mocnym ogniu jednocześnie dodając pieprz i czerwoną paprykę. Po chwili dodajemy do smażenia cebulę oraz chilli. Smażymy na dużym ogniu wszystko kilka minut. Dodajemy 1-2 szklanki ciepłej wody i dusimy pod przykryciem około 45-60 minut.
W tym czasie gotujemy w lekko osolonej wodzie kaszę. Paprykę kroimy w paski, siekamy natkę pietruszki.
Gdy gulasz jest prawie gotowy delikatnie solimy. Na patelnię nie dodajemy papryki! Wykładamy ją w postaci surowej na talerz.
Wykładamy kaszę z gulaszem i posypujemy całość drobno posiekaną pietruszką.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 500 kcal
Białko: 65g
Węglowodany: 40g
Tłuszcz: 7g

 


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: