Smażona sola z sałatką z roszponki - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Smażona sola z sałatką z roszponki

Składniki:

Sola świeża 200g
50g ryżu brązowego
50g świeżej roszponki
ćwiartka czerwonej papryki
1 mała cebula
2 orzechy włoskie
2 płaskie łyżeczki od herbaty oliwy z oliwek Extra Virgin
pieprz, sól, przyprawy, cytryna

Przygotowanie:

Roszponkę i warzywa dokładnie umyć. Połączyć z drobno posiekaną papryką i cebulą. Dodać 2 płaskie łyżeczki od herbaty oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dodać rozdrobnione orzechy włoskie. Doprawić delikatnie solą i pieprzem.

Rybę kilka godzin wcześniej należy przyprawić solą, pieprzem, rozmarynem, sokiem z cytryny, koperkiem lub dowolnymi przyprawami. Smażymy na średnio rozgrzanej patelni, na bezkalorycznym oleju do smażenia przez około 2-3 minuty z każdej strony.

Ryż gotujemy 25-30 minut w lekko osolonej wodzie.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 500 kcal

Białko: 40g
Węglowodany złożone: 40g
Tłuszcze: 12g


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: