Papryczki meksykańskie - AeroFitness.pl

« Powrót | Strona główna

Papryczki meksykańskie

Skadniki farszu:
Mięso mielone (0.5kg)
fasola czerwona (1 puszka)
kawałek pora
30dag pieczarek
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
bazylia
oregano
ostra papryka
pieprz
sól

mięso smażymy na niewielkiej ilości smalcu lub oleju bezkalorycznym. Dajemy ostra papryke i pieprz oraz oregano i bazylie.
Gdy sie wysmaży odpowiednio dodajemy pokrojony w drobne kawałki por. Następnie pieczarki pokrojone w plastry oraz cebulę.
Gdy wszystko ładnie się wysmaży dajemy czosnek i pieprz. Dajemy 2 duże łyżki keczupu i pół szklanki wody. Wrzucamy fasolę i redukujemy całość aż do uzyskania fajnej gęstości. Na końcu solimy mięso.
Papryczki czyścimy ze środków, pakujemy farsz, przykrywamy startym serem z odrobiną bazylii i oregano. Pieczemy na 150 stopni około 25-30 minut.


Lubisz ten wpis? Wesprzyj stronę i udostępnij na facebooku: